Klant:
Datum:
Beweging 3.0
2019 t/m 2024
Locatie:
Omvang:
Nijenstede, Blom, Nijkerk en Het Klooster
€ 80.000.000,-
Wat houd het project in?
Beweging 3.0 is een zorgorganisatie in Midden-Nederland die zich richt op ouderenzorg, thuiszorg en welzijnsdiensten, met meerdere locaties zoals woonzorgcentra en verpleeghuizen. Ontstaan uit fusies van kleinere zorginstellingen, heeft Beweging 3.0 een rijke geschiedenis en een sterke lokale verankering. De organisatie biedt persoonlijke zorg op maat met een focus op kwaliteit van leven.
Beweging 3.0 heeft een uitgebreid herontwikkelingsproject uitgevoerd gericht op het toekomstbestendig maken van meerdere zorglocaties. Het project had als doel de gebouwen te optimaliseren voor de veranderende en groeiende ouderenzorgvraag. Een belangrijk aspect was het opzetten van een effectieve projectorganisatie en het vastleggen van een strategisch vastgoedplan dat de visie en doelen van Beweging 3.0 ondersteunt. Hierbij werden diverse locaties opnieuw ontwikkeld, met aandacht voor de financiële haalbaarheid en de geschiktheid van de gebouwen voor de zorg van de toekomst.
Belangrijke onderdelen van het project waren de herontwikkeling van Nijenstede, Monseigneur Blom, St. Joseph en Huize Sint Jozef, evenals een haalbaarheidsstudie en herontwikkeling van Lisidunahof. Deze locaties werden beoordeeld en aangepast om beter aan te sluiten op moderne zorgbehoeften. Het proces omvatte zowel nieuwbouw als renovatie, waarbij duurzaamheid en functionaliteit centraal stonden.
Wat was de uitdaging?
Het project bracht aanzienlijke uitdagingen met zich mee. Zo moest alles gerealiseerd worden binnen strikte financiële kaders, zonder dat dit ten koste ging van de zorgkwaliteit of capaciteit. Het voorkomen van verlies aan zorgplaatsen was een cruciale voorwaarde, evenals het minimaliseren van overlast voor bewoners en personeel. Voor dementerende ouderen werd specifiek gestreefd naar een maximaal éénmalige verhuizing, om hun welzijn te beschermen.
Daarnaast zorgde het grote aantal betrokkenen voor extra complexiteit. Stakeholders zoals cliënten, families, zorgpersoneel, aannemers en financiers moesten voortdurend goed geïnformeerd en betrokken worden. Dit vereiste zorgvuldige planning en communicatie om alle belangen in balans te houden en een breed draagvlak te creëren.
Wat was onze rol?
Onze rol in dit project was die van bouwprocesmanager en ontwikkelaar. We waren verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van de projectorganisatie en het coördineren van de verschillende fases van de herontwikkeling. Dit omvatte onder meer het waarborgen van de financiële haalbaarheid, het plannen en uitvoeren van de bouwactiviteiten en het overzien van de transities van de betrokken locaties.
Daarnaast waren we nauw betrokken bij het managen van de communicatie tussen alle betrokken partijen. Door een duidelijke en transparante aanpak hebben we bijgedragen aan het creëren van vertrouwen en samenwerking tussen de stakeholders.