D2Hi - beheer en onderhoud

DENNIS HOVING


HOOFD ONDERHOUD EN BEHEER


Als topziekenhuis op het gebied van houding en beweging wil de Sint Maartenskliniek altijd voorop blijven lopen.


Ten tijde van de planvorming voor de vernieuwing van onze operatiekamers zijn we een zoektocht gestart, een zoektocht naar innovaties, verbeteringen en nieuwe technologieën op het gebied van operatiekamers. Dit alles met als doel om onze zorg nog beter, veiliger, efficiënter en - niet onbelangrijk- goedkoper te maken. Hierbij zijn we uitgekomen bij een state of the art concept welke volledig aansluit bij onze visie en missie. Dit doordat het concept is ontwikkeld voor de medisch specialist en op alle mogelijke fronten ondersteunt in het primaire proces. Dit onder andere door verbetering van het werkklimaat, de patiëntveiligheid en integratie van diverse systemen. Daarnaast is er op het gebied van infectiepreventie en hygiëne zeer goed nagedacht over het ontwerp en de materialisatie.


Op technisch gebied zijn de modernste installaties geïntegreerd, waaronder een hybride luchtbehandelingskast, een opragon systeem, speciale verlichting en een unieke software laag. Dit alles maakt dat het concept van absolute meerwaarde is voor een ziekenhuis als de Sint Maartenskliniek, maar hoogstwaarschijnlijk ook voor alle andere ziekenhuizen op de wereld. En niet onbelangrijk, de exploitatie kosten zijn op sommige onderdelen lager, maar overal gezien minstens vergelijkbaar met traditionele operatiekamers.


De realisatie en implementatie van onze operatiekamers is een succes gebleken, maar dit was niet gelukt zonder de partners die dit concept mogelijk hebben gemaakt.