Healtcare Innovations

WERKEN VANUIT GEDREVENHEID


De afgelopen jaren hebben wij veel geadviseerd in de ontwikkeling van operatiekamer complexen. We zijn gedreven om onze kennis en ervaring te delen en toekomstige operatiekamer complexen nog beter te maken. We hebben daarom onze kennis gebundeld onder D2 Healtcare Innovations.


Graag geven wij u advies in de ontwikkeling van uw operatiekamer complex.

EEN REVOLUTIONAIR OPERATIEKAMER CONCEPT


Slimme integratie van werkconcepten en bedrijfsprocessen, ICT- en bouwtechnieken.


Door concepten en technieken op een bijzondere wijze met elkaar te integreren, is een revolutionair interventie concept ontstaan. Deze concepten zijn ontwikkeld door en met anesthesiologen, orthopeden, OK personeel, verpleegkundigen, DMSH, deskundige infectiepreventie, arts-microbiologen, technici en de raad van bestuur, die de uitdaging zijn aangegaan om 10 jaar vooruit te kijken op gebied van interventie technologie.

CONVENTIONELE AANPAK


Parallel ontwerpen

Uitgangspunt is de ruimte zelf

Optimalisatie in afzondelijke onderdelen


ONZE AANPAK


Integraal ontwerpen

Uitgangspunt is de patient

Uitwerking met innovatieve alternatievenANDERS DENKEN


Wij zijn er van overtuigd dat innovatie op OK gebied komt vanuit een integrale uitwerking, die onafhankelijk van dogma's in de zorg en zorgtechnologie plaats kan vinden.


Door out-of-the box en onafhankelijk van bestaande technieken te kijken naar de vraag die voorligt, komen er verassende alternatieven naar voren.


Wij vinden dat de zorg en met name interventie processen op deze wijze dienen te worden bekeken.


DE ORTHOPEED LEGT UIT


Volg hier de uitleg van orthopeed Koen Defoort over het operatie kamer concept in 3D.


DE ANETHESIOLOOG AAN HET WOORD


“In dit nieuwe OK concept wordt aan de patiëntveiligheid gewerkt, maar ook aan het comfort van het OK team.


Door de integratie van het ICT systeem en de link met het EPD zijn checklists geïntegreerd in de workflow en wordt de kans op fouten gereduceerd.  Daarnaast maakt de Opragon luchtbehandeling van de hele OK een ‘clean room’ en ben je niet meer beperkt door de afmetingen van een klassiek plenum.  De naadloze wanden zorgen ervoor dat de ruimte perfect schoon te maken is.


Voor het team betekenen deze OK’s een lichte, grote en stille omgeving om in te werken. Dat zonder onnodige ‘ballast’.  De innovatieve verlichting zorgt er tevens voor dat men beter geconcentreerd kan werken en dat het bioritme minder verstoord wordt door het feit dat de verlichting gedurende de dag ‘meekleurt’.


Al bij al een grote stap voorwaarts in onze dagelijkse praktijk !”

DE MANAGER TECHNIEK OVER HET CONCEPT


De realisatie en implementatie van onze operatiekamers is een succes gebleken, maar dit was niet gelukt zonder de partners die dit concept mogelijk hebben gemaakt.